Sokszor kérdezik tőlem, amikor a gyógygombás kávét kortyoljuk és beszélgetünk a kávé pozitív hatásairól, hogy melyik a jobb kávé: az arabica vagy a robusta? Nos, ez egy igen érdekes kérdés.
Ugyanis a két kávéfajtának más-más ízvilága, ára, élőhelye és népszerűsége van. Majdnem olyan nehéz ebben véleményt formálni, mintha azt kérdeznéd a sárga krumpli vagy a piros krumpli a jobb? Az attól függ, hogy mit szeretnél belőle készíteni?
Na, kb a kávé esetében is így van ezzel sok kávészerető. Sokszor hallom: ha egy finom lattet akarsz akkor az arabica kávét, ha inkább a hagyományos eszpresszó kávé a kedvenced akkor inkább a robustat válaszd. De miért kell választani?
A DXN kávéinál az a jó hír, hogy nem kell választani. A kávéink 70% arabica és 30% robusta kávét tartalmaznak. Így az arabica alacsonyabb koffein és savtartalmát kiegészítették a robustaban inkább megtalálható markánsabb koffeinnel és savtartalommal. Több helyen olvastam már, hogy az igazán különleges kávéélményt a két kávétípus keveréke tudja megadni. Ezt úgy képzeld el, mint a borok esetében a cuvée-t.
Ja és extra nálunk, hogy a ganodermás kávé attól ganodermás, hogy 1 kapszulányi (270 mg) gyógygombát is tartalmaz. Így a kávé jótékony hatása mellett a ganoderma egészségre gyakorolt hatását is meg tudod tapasztalni.
Miért került a kávéba a gyógygomba? Mert sokan elfelejtik bevenni a napi vitaminjukat, de hallottál már olyanról, aki elfelejtette meginni a reggeli kávéját?
Ugye, hogy nem! Na, hát ezért (is) van benne.
De, ne higgy nekem, higgy magadnak. Kóstold meg a DXN kávéit és döntsd el Te!
Te melyik DXN kávét fogyasztod már?
Ganoderma: a legsokoldalúbb, legismertebb és legkedveltebb gomba. Több, mint 400 féle bioaktív anyagot tartalmaz, közöttük vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Eredetéről, alkotóelemeiről, széleskörű hatásairól az alábbi linken olvashatsz.